Frisse wijn van de Bottle Shop

De koks van NextDoor koken graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Zo bestellen wij onze wijn onder andere bij de Bottle Shop in Eindhoven. Hun wijnen passen perfect bij onze gerechten. Mede-eigenaar Erwin Blom vertelt.

Bottle Shop NextDoor Wijn
“Deze wijn serveren we Nelleke” zegt Erwin Blom van de Bottle Shop.

“Ik zit zelf al een jaar of 12 in de wijnhandel en heb de opleiding tot vinoloog gevolgd (en afgerond). Je kunt dus wel zeggen dat wijn mijn passie is. Omdat ik zag dat er in Eindhoven nog ruimte was voor een concept als dat van ons, waar vooral wijn en bier sterk vertegenwoordigd zijn, ben ik drie-en-een-half jaar geleden met mijn compagnon Frank Wols de Bottle Shop begonnen.”

Leukste slijterij van Eindhoven

“Frank en ik hebben de leukste slijterij van Eindhoven. Althans, dat vinden we zelf. We zijn gespecialiseerd in wijn, maar hebben ook een aardig assortiment speciaalbier en een beetje gedistilleerd. Daarnaast organiseren we ook proeverijen en workshops en kun je bij ons terecht voor verschillende wijnopleidingen. We verkopen niet alleen wijn in de winkel, maar hebben ook nog een aantal horecaklanten zoals NextDoor die we voorzien van de lekkerste wijntjes.”

Korte lijntjes

“Wij vinden het heerlijk om met NextDoor te werken. Dat we in dezelfde stad gevestigd zijn geeft een goed gevoel. De lijnen zijn kort en het versterkt de samenwerking. Zo sturen wij regelmatig onze klanten hun kant op en dat doen zij omgekeerd ook. Ik vind het leuk om te zien dat NextDoor zich zo bewust is betreft de producten die zij gebruiken. Dat doen wij zelf ook. Als een wijn biologisch is, is dat mooi meegenomen, maar kwaliteit staat bij ons altijd voorop. We werken wel bewust veel met Europese wijnen. Deze worden in ieder geval niet met olie slurpende vliegtuigen of tankers vervoerd.”

Frisse wijnen

“In samenspraak met NextDoor hebben we gezocht naar frisse, speelse, drinkbare wijnen met veel fruit en levendigheid die perfect bij hun voorjaarsmenu passen. Wijn moet niet moeilijk zijn. Het moet plezierig zijn om te drinken. Vooral in een restaurant als NextDoor. Daar wil je lekker ontspannen een hapje eten met een lekker wijntje.”

De wijntip van Erwin Blom

“Houd altijd je ogen open en sluit niets uit. Blijf proeven en blijf ontdekken.”

Trek in een lekker wijntje gekregen? Kom dan snel eens bij ons lunchen of dineren.
Wil je meer weten over de Bottle Shop? Surf dan naar www.bottleshop-online.nl

Bij NextDoor kun je ook heerlijk ontbijten.
Van maandag tot en met vrijdag vanaf 08.00 uur.