Onze kaas komt van JokkMokk

De koks van NextDoor koken graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Zo halen wij onze kazen bijvoorbeeld bij Jokkmokk uit Eindhoven. Eigenaar Louis Klomp vertelt.

Onze gastvrouw Demi snijdt een ‘stukje’ kaas af onder toeziend oog van Louis Klomp van Jokkmokk.

“Na een carrière in de marketing wilde ik vier jaar geleden iets anders gaan doen. Het moest iets met eten te maken hebben en iets waar ik passie voor had. Ik had al een bedrijfje waar ik gezonde ijsjes mee maakte. Die leverde ik ook aan een kaaswinkel in Tilburg. De eigenaar vertelde me dat er in Eindhoven niet zoveel op het gebied van kaas gebeurde. Toen wist ik meteen wat me te doen stond.”

Jokkmokk

“Jokkmokk is gespecialiseerd in niet-gepasteuriseerde kazen die ik direct inkoop bij kleine kaasmakers. Fabriekskazen zul je dan ook niet vinden in de winkel. Door op de hoogte te blijven van alles wat met kazen te maken heeft probeer ik de lekkerste in de winkel te krijgen.”

NextDoor

“NextDoor kwam een tijdje terug bij me met de vraag naar kazen uit de buurt, het liefst ook nog biologische. Ze waren aan het goede adres, want Jokkmokk is gespecialiseerd in ‘kazen uit de buurt’. Biologische kazen uit Eindhoven, en ook wel uit Brabant, zijn wat lastig te verkrijgen. Daarom zoek ik de ‘kazen uit de buurt’ vooral in Nederland en België.”

“Zo lever ik NextDoor bijvoorbeeld een heerlijke blauwe kaas van Bastiaanse uit Gilze-Rijen, een biologische brandnetelkaas uit Zuid-Holland en een witte schimmelkaas Keiems Bloempje uit België.”

“Veel mensen denken dat port een goede combinatie met kaas is. Dit is eigenlijk nooit het geval. Port is veel te stevig voor heel veel kazen. Mijn tip is dan ook om bij je kaas eens een lekkere witte wijn of een gekoelde Madeira te drinken.”

De tip van Jokkmokk

Heb jij ook zin in kaas gekregen? Kom dat lekker bij NextDoor eten en bestel na je hoofdgerecht een ‘Say Cheese’ dessert.

Jokkmokk heeft twee winkels in Eindhoven. Op de Bergstraat en de Tongelresestraat. Voor meer informatie kun je ook altijd op jokkmokk.nl kijken.

Kom jij ook een lekker ontbijten, lunchen of dineren? Reserveer dan snel!