Onze koffie komt van Lucifer Coffee Roasters

Bij NextDoor werken we graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Onze koffie laten we door Lucifer Coffee Roasters bezorgen. Eigenaar Bob Kemperman vertelt.

Onze gastvrouw Demi krijgt van Bob een snelcursus koffiebranden.

Koffie zonder suiker

“Je moet weten dat ik vroeger geen koffie lustte. Totdat ik voor het eerst specialty coffee dronk in een klein koffietentje in Hongkong. De smaak was geweldig en de latte-art, een draak, sensationeel.” Bob organiseerde dance-events en opende flagship stores in Hongkong, Singapore en Duitsland, maar na een tijdje wist hij het zeker. Hij wilde zich op de koffie storten.

“Ik ging weer in Eindhoven wonen en kwam erachter dat specialty coffee hier nog nauwelijks werd aangeboden. Ik wist dus wat me te doen stond. Na anderhalf jaar had ik mijn bedrijfsplan klaar en opende Lucifer Coffee Roasters op de Kleine Berg in Eindhoven. Met maar één doel; iedereen koffie laten drinken zonder suiker.”

Dat was vier jaar geleden. “Anderhalf jaar geleden besloot ik om ook een koffiebranderij te starten. Bij Lucifer hadden we een hoge kwaliteit van koffie, die wilde we met onze eigen koffie ook halen. Daar hebben we flink wat voor moeten oefenen, maar het is ons gelukt.”

Specialty Coffees

Koffie groeit alleen rondom de evenaar en moet dus geïmporteerd worden. De inkooporganisatie waar Lucifer Coffee Roasters hun bonen inkoopt is eerlijk. “Dat betekent dat boeren een goed bedrag voor hun product krijgen. Specialty coffees hebben zoveel aandacht nodig dat je ervan uit kan gaan dat het allemaal fair trade is. Wat wel lokaal aan onze koffie is, is dat hij hier in onze branderij in de Schellensfabriek gebrand wordt.”

Braziliaanse Boon

“NextDoor vroeg naar een specifieke koffie. Wij hebben gekozen voor een boon die van de ene kant aansluit bij het verwachtingspatroon van de gemiddelde koffiedrinker, maar toch net iets anders smaakt. Daarom heb we gekozen voor een Braziliaanse boon die heel veel chocolade tonen in zich heeft en een dik mondgevoel geeft. De koffie is ook goed te drinken met melk, dat was ook een vereiste. De echte koffieliefhebber kan bij NextDoor ook nog kiezen voor een Ethiopische koffie. Deze tweede koffie wisselt zo nu en dan van boon”

Een koffietip van Bob

“Behandel koffie net als wijn. Koffie heeft meer smaakprofielen dan wijn, er is dus altijd wel een koffie die bij jou past.” Wil jij meer weten over Lucifer Coffee Roasters kijk dan op www.lucifercoffeeroasters.com

Lekker een kop koffie van Lucifer Coffee Roasters drinken?
Dat kan bij ons al vanaf 8.00 uur.