Rpel levert de lekkerste friet

De koks van NextDoor koken graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Zo bestellen wij onze friet bij Rpel in Eindhoven. Hun heerlijke frieten passen perfect bij onze gerechten. Eigenaar Roel Engelen (42) vertelt.

Rpel

“Waarom ik met Rpel begonnen ben? Dat is een goede vraag. Nadat ik vijfenhalf jaar bij Bavaria had gewerkt wilde ik gaan ondernemen en was op zoek naar iets unieks. Wat ik niet wilde wist ik wel. Maar wat dan wel? Op social media kwam ik snackbarconcepten tegen die me erg aanspraken. Die waren vooral in het westen van het land gevestigd. Ik ben in mijn auto gestapt en ben gaan kijken, ruiken en proeven. Daarna ben ik gaan onderzoeken wat goed in Eindhoven zou passen. Zo is Rpel ontstaan.”

De juiste aardappel voor de juiste friet

“Willen onderscheiden is wel iets dat belangrijk voor me is. Het is een langdurig proces geweest om te komen waar we nu met Rpel zijn. Daarom is de ambiance en de uitstraling ook totaal anders dan bij de meeste andere snackbars. De juiste aardappel vinden is ook een heel proces geweest. Ik sprak frietproducenten, aardappelleveranciers en heb heel veel proefgebakken. Ook probeerde ik verschillende soorten en rassen aardappels uit, in verschillende soorten olie en in diverse baksystemen. Dat heb ik gedaan totdat ik het gevoel had ‘dit moet hem worden qua smaak’.”

“Friet bakken is geen hogere wiskunde. Maar om het hoogste resultaat te bereiken moet wel alles kloppen. Daarom moet je kritisch naar jezelf zijn en iedere dag weer streven naar het beste resultaat.”

Altijd verse friet voor NextDoor

“Wij leveren altijd verse friet aan NextDoor. Bestellen ze ’s avonds, dan wordt de friet de volgende dag gesneden en geleverd. Wij gebruiken voor NextDoor precies dezelfde aardappel als wij hier bij Rpel gebruiken. Dat is een Agria. Die is speciaal ontwikkeld om friet mee te bakken. Hij wordt voor NextDoor alleen wat dikker gesneden. Daar hebben ze naar gevraagd en dat past ook wat beter bij een restaurant dan bij een snackbar.”

Een tip van Roel Rpel om heerlijke friet te bakken

“Ververs je olie of frietvet regelmatig en gooi niet te veel friet in één keer in de pan.”Meer weten over Rpel? Ga dan naar hun Facebookpagina!

Kom jij ook een lekker ontbijten, lunchen of dineren? Reserveer dan snel!