Thee met passie van Cafe Couture

De koks van NextDoor koken graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Zo krijgen wij onze thee van Pieter Loridon. Hij is eigenaar van Cafe Couture en vertelt graag en met heel veel passie over zijn bedrijf.

Cafe-Couture-Pieter-Loridon-NextDoor-Eindhoven
Pieter Loridon is een graag geziene gast bij NextDoor (Foto: Riumssen)

Pieter Loridon

De Antwerpse Pieter Loridon is in Vlaanderen een bekend gezicht. Hij werd mollig geboren, maar door hard te werken was hij toch vijftien jaar professioneel basketballer. De Vlaming won het tweede seizoen van ‘Sterren Op De Dansvloer’ en is bevriend met beroemdheden als Sergio Herman en Nicolette van Dam. Na zijn carrière als topatleet stapte hij in de horeca. “Ik stopte op mijn vierendertigste met basketballen, trouwde met een Deense en woonde zowel in Denemarken als in België. Ik startte in die tijd een juice bar in Antwerpen. Voor mij is het belangrijk dat ik altijd doe wat ik leuk vind. Dat is volgens mij een voorwaarde om te slagen.”

Cafe Couture

“Doordat ik lange tijd sportman ben geweest is mijn lichaam en gezondheid zeer belangrijk voor mij. En zo ook mijn voeding. Nadat ik verschillende juice bars had geopend en daar naast gezonde sapjes ook yoghurts met serials en waldcorn broodjes ging verkopen, begon ik ook mijn eigen koffie in te kopen en te roasten. Daar komt de naam Cafe Couture vandaan. Toen steeds meer klanten die mijn koffie afnamen ook om thee begonnen te vragen ben ik me daarin gaan verdiepen. Ik woonde in die tijd op Ibiza en begon mijn thee te blenden en te customizen voor de Jockey Club in Ibiza, de tatoeëerder van Kate Moss, een 5 sterren hotel in Parijs en Nicolette van Dam. Daardoor groeide de theetak razendsnel.”

Thee zonder suiker

“Wil je thee verkopen dan moet die lekker zijn. Dat loste men vroeger op met suiker. Maar suiker is zeer ongezond. Daarom maak ik blends met fruit en kruiden die zo lekker zijn dat ze geen suiker nodig hebben. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze Green Oxi Goji. Een groene thee met Goji berries. Zeer gezond (Goji berries worden gezien als superfood) en ook nog eens heerlijk van smaak. Naast koffie en thee verkopen we ook Matcha (Matcha is een Japanse groene poederthee die bekend staat als dé superfood onder de superfoods). Die haal ik rechtstreeks uit het Matchaparadijs in Kyoto Uji in Japan. Onze capsules worden al gebruikt door topsporters al Thomas Vermaelen en Dries Mertens, maar ook door spelers van Napoli en FC Barcalona.”

Lees ook het interview met bakker Bart Sanders van ‘t Wasven.

Biologisch afbreekbaar

“Ik ben heel bewust met mijn producten bezig. Ik gebruik alleen de beste ingredienten en zijn onze theezakjes biologisch afbreekbaak. Ze zijn gemaakt van mais, zetmeel en nylon, terwijl de meeste collega’s nog steeds nylon zakjes gebruiken.”

De tip van Pieter Loridon

“Stem je theekeuze af op je stemming of het moment. Drink bijvoorbeeld ’s avonds geen zwarte of groene thee, want daar zit theïne in waar je niet van kunt slapen. Voor je gezondheid drink je het beste groene thee met een kruideninfuus voor het reinigende effect. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact via een van onze socialmediakanalen op. Wij helpen je graag.”

Meer weten over de koffie, thee en Matcha van Cafe Couture? Bezoek dan hier de website.

Kom bij NextDoor ontbijten!
Dan kun je meteen een kop thee van Cafe Couture proeven.