Verse broodjes van ‘t Wasven

De koks van NextDoor koken graag met eerlijke biologische streekproducten. Leveranciers die aan deze vraag kunnen voldoen hebben daarom de voorkeur. Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met deze bedrijven. Zo bestellen wij ons brood bij de bakkerij van ’t Wasven, waar bakker Bart Sanders de scepter zwaait.

Bakkerij-Wasven-NextDoor-Broodjes
Onze Nelleke wordt meteen aan het werk gezet door bakker Bart.

100% biologisch brood

“Ons brood is 100% biologisch. Sterker nog, het is Skal gecertificeerd. Er wordt dan ook meerder malen per jaar gecontroleerd of alle ingrediënten die wij in onze broden gebruiken ook daadwerkelijk biologisch zijn. In een brood gaat onder andere water, meel en gist of desem. Toen ik hier twee jaar geleden begon heb ik een rogge- en een tarwedesem opgezet.”

“Wij streven ernaar om duurzaam te werken. Niet alleen in de bakkerij, maar ook in de keuken van ons restaurant en de koffiebranderij. Dat is zeer belangrijk voor ons. Daarom gebruiken we veel producten uit onze eigen moestuin en van onze akkers”

‘t Wasven

“‘t Wasven is eigenlijk een langgevelboederij die elf jaar geleden werd aangekocht door Stichting Groendomein ’t Wasven en omvat zes hectare cultuur- en natuurhistorisch groen. Daarna is hij verbouwd tot bakkerij, koffiebranderij en gastenrij. Ook zijn er, zoals ik eerder zei, een grote moestuin waar we groenten verbouwen en akkers waar we onze eigen rogge verbouwen. Rogge gebruiken we niet alleen voor ons brood, maar ook voor Wasvenbier. Dit wordt speciaal voor ons door de Stadsbrouwerij gebrouwen.”

“Ik ben de broodbakker bij ‘t Wasven en werk samen met banketbakker Jochem van Wetten. In de bakkerij werken we met mensen met een verstandelijke beperking. Dat maakt het werken hier bijzonder leuk en er is dan ook geen dag hetzelfde.”

NextDoor

“Ik kende Trudy, de sous-chef van NextDoor, al toen ze nog bij Pop-ei werkte. Toen ze bij NextDoor kwam werken heeft ze me benaderd om speciale broden voor het restaurant te bakken. Zodoende leveren we nu volkoren kilobrood, een hamburgerlampion en breekbroden in de vorm van een bloem, met witte bolletjes en bruine tarwe bolletjes door elkaar.”

Van akker tot bakker

“Ik houd van brood. Ik vind het heerlijk om van een vers brood stuken af te breken en in de olijfolie te dippen. Brood moet lekker veel smaak hebben. En weet je wat de kunst is? Om een smakelijk brood te maken met zo min mogelijk ingrediënten. Mijn favoriete brood van onze eigen bakkerij heet ‘Van akker tot bakker’ en is op basis van rogge van onze eigen akkers. Daar kun je me voor wakker maken.”

Wil je meer informatie over ’t Wasven. Ga dan naar hun website.

Als het lunchtijd is, dan wil je wat te kiezen hebben!
Check onze uitgebreide lunchkaart.